Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за можем да осъществим правилната работа на уебсайта, както и за събиране на информация за добавяне на нови и подобрение на съществуващите функционалности, за по-добра използваемост на уебсайта от потребителите. Може да прочете нашите правила относно използването им тук.

Краят на парите

(0) От (автор) Дейвид Уолман
„Кажете довиждане на любимите си бенджаминки (стодоларови банкноти), защото светът става безкешов.“ Така казва Дейвид Уолман и изследва драстичните последици от това в книгата си "Краят на пар... прочети повече

„Кажете довиждане на любимите си бенджаминки (стодоларови банкноти), защото светът става безкешов.“

Така казва Дейвид Уолман и изследва драстичните последици от това в книгата си "Краят на парите". Как се случва това? Какъв е залогът? Защо това има значение? Всяка глава на тази навременна и увлекателна книга се фокусира върху специфичен аспект на задаващия се безкешов свят. Сред завладяващите герои са един фундаменталист, който вярва в края на света и гледа на все по-намаляващата употреба на кешовите пари като знак за идващия Апокалипсис; исландска художничка, чиято слава илюстрира сложната връзка между кешовите пари и национализма; американски последовател на учението за свободната воля, който прави монети и който е осъден по федерално обвинение за това, че е разпространявал монети на Свободата (“Liberty” coins)  и долари с лика на Рон Пол; един индийски софтуерен инженер (който сам се нарича „убиецът на кеша“), чиято фирма създава методи за дигитално разплащане, повишаващи жизнения стандарт на хиляди бедни жители на Ню Делхи с помощта на мобилните им телефони. Като вдига залога с личен експеримент, Уолман изкарва почти пълна година, без да използва кеш.

Корица: Мека
Страници: 224
Година на публикуване: 2012г.
Издател: Сиела
Купи онлайн: Линк към книгата
ISBN: 978-954-28-1208-1

Отзиви от потребители

  • Книгата няма направени отзиви!

За да можете да направите отзив за тази книга, трябва да влезете във вашия профил!