Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за можем да осъществим правилната работа на уебсайта, както и за събиране на информация за добавяне на нови и подобрение на съществуващите функционалности, за по-добра използваемост на уебсайта от потребителите. Може да прочете нашите правила относно използването им тук.

Момичето от Дания

(0) От (автор) Дейвид Еберсхоф
Книгата е избрана от New York Times за „Забележителна книга на годината“; печели литературната наградата „Ламбда“ за роман, разглеждащ проблемите на транссексуалните хора; печели наградата на Фон... прочети повече

Книгата е избрана от New York Times за „Забележителна книга на годината“; печели литературната наградата „Ламбда“ за роман, разглеждащ проблемите на транссексуалните хора; печели наградата на Фондация „Розентал“, връчвана от Американската академия за изкуства и литература; финалист за наградата „Млади лъвове“ на Нюйоркската обществена библиотека; финалист за наградата „Стоунуол“ на Американската библиотечна асоциация.

Вдъхновена от истинска история, тази книга рисува задълбочен портрет на един брак и задава въпроса: Как да постъпиш, когато човека, когото обичаш, трябва да се промени? Романът започва с въпрос. Жена моли съпруга си за простичка услуга, докато двамата рисуват в ателието си, и това поставя началото на неочаквана трансформация. „Момичето от Дания“ преплита действителни събития с художествена измислица, представя по неповторим интимността на брака и разказва забележителната история на Лили Елбе, родена като Айнар Вегенер − първият мъж, подложил се на операция за смяна на пола, и жена, разкъсвана между семейството и собствените си амбиции и желания.

„Момичето от Дания“ е изящен и затрогващ дебютен роман за една от най-страстните и необикновени любовни истории на ХХ в.

Филмовата адаптация е режисирана от Том Хупър и с участието на Еди Редмейн и Алисия Викандер, която спечели Оскар за Най-добра поддържаща женска роля. Освен това филмът бе номиниран в категориите Най-добра мъжка роля, Дизайн на костюми и Най-добри декори.

Корица: Мека
Страници: 320
Година на публикуване: 2016г.
Издател: Локус Пъблишинг
Купи онлайн: Линк към книгата
ISBN: 978-954-783-233-6

Отзиви от потребители

  • Книгата няма направени отзиви!

За да можете да направите отзив за тази книга, трябва да влезете във вашия профил!