Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за можем да осъществим правилната работа на уебсайта, както и за събиране на информация за добавяне на нови и подобрение на съществуващите функционалности, за по-добра използваемост на уебсайта от потребителите. Може да прочете нашите правила относно използването им тук.

Оптимистът срещу песимиста

(0) От (автор) Бертолд Гунстер
Изкуството за превръщане на проблемите във възможности Над 1 млн. копия тираж по света!   За песимиста чашата е наполовина празна, а за оптимиста – наполовина пълна. Тази книга предла... прочети повече

Изкуството за превръщане на проблемите във възможности

Над 1 млн. копия тираж по света!

 

За песимиста чашата е наполовина празна, а за оптимиста – наполовина пълна. Тази книга предлага друг подход – къде е кранчето за вода?

Представете си следното: имате страхотна идея, но хората около вас я убиват с всяко свое „Да, но...“.

„Да, но вече някой е пробвал и не се е получило.“

„Да, но не трябва ли да изчакаме малко?“

„Да, но какво ще стане, ако не се получи?“...

Има и друг начин.

Този световен бестселър за пръв път представя силата на „омденкен“ – холандското изкуство за адаптивно мислене, което ще ви помогне да превърнете затъналия в рутина, песимистичен начин на мислене в изобретателен, отворен към новото ум. Ще ви окуражи да се преборите със стереотипа „да, но...“ и да започнете да казвате „да, и...“, да спрете да търсите проблеми за решаване и да започнете да виждате възможностите в тях.

Различният начин на мислене ще ви позволи да откриете лесен изход дори от най-задънената улица. Погледнете проблемите под друг ъгъл и ще достигнете до невероятни проникновения! Не трябва да се борите с проблемите, а да ги превърнете в съюзник.

Всеки може да усвои изкуството да превръща проблемите във възможности. То е като психологическо жиу-жицу. И в него няма по-голям майстор от Бертолд Гунстер, създателя на философията „омденкен“ – холандския феномен, превърнал се в световна сензация.

Корица: Мека
Страници: 320
Година на публикуване: 2024г.
Издател: Бард
Купи онлайн: Линк към книгата
ISBN: 978-619-030-276-6

Отзиви от потребители

  • Книгата няма направени отзиви!

За да можете да направите отзив за тази книга, трябва да влезете във вашия профил!