Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за можем да осъществим правилната работа на уебсайта, както и за събиране на информация за добавяне на нови и подобрение на съществуващите функционалности, за по-добра използваемост на уебсайта от потребителите. Може да прочете нашите правила относно използването им тук.

Те живеят в нощта

(0) От (автор) Денис Лихейн
“Блестящ гангстерски трилър. Блестящо писателско постижение, точка.” The Independent Бостън, 1926 г. – епохата на Голямата депресия и Сухия режим, когато контрабандата на алкохол и организираната... прочети повече

“Блестящ гангстерски трилър. Блестящо писателско постижение, точка.”
The Independent

Бостън, 1926 г. – епохата на Голямата депресия и Сухия режим, когато контрабандата на алкохол и организираната престъпност в САЩ процъфтяват. Алкохолът се лее, куршумите свистят, а един мъж се заема да остави отпечатък върху света. Звучи познато: синът на виден полицай попада сред лошите и става един от тях. Но в ръцете на Лихейн сагата за възхода на Джо Кофлин до върховете на криминалната върхушка е свежа, нюансирана, гарнирана с алкохол, оръжия и мацки – и се разпростира от Бостън до Тампа и Куба. Докато Кофлин потъва все по-дълбоко в тъмната страна, сред онези, “които живеят в нощта и танцуват бързо” – той провокира един въпрос: Може ли хем да си добър гангстер, хем добър човек?

Денис Лихейн е сред най-талантливите майстори на криминалния жанр, автор на единайсет романа. Прочетете и откъс от предстоящия му роман в новото издание на “Те живеят в нощта”.

“Епична сага за чаровни лоши момчета, фатални жени, тайна и бурна любовна афера, лоялни приятели и безмилостни врагове… И високата цена на живота от тъмната страна.”
Kirkus

“Мистериозна, с гибелна нотка, романтична и едновременно злокобна, тази история далеч надхвърля стандартите на жанра.”
The New York Times

Корица: Мека
Страници: 464
Година на публикуване: 2016г.
Издател: Локус Пъблишинг
Купи онлайн: Линк към книгата
ISBN: 978-954-783-253-4

Отзиви от потребители

  • Книгата няма направени отзиви!

За да можете да направите отзив за тази книга, трябва да влезете във вашия профил!