Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за можем да осъществим правилната работа на уебсайта, както и за събиране на информация за добавяне на нови и подобрение на съществуващите функционалности, за по-добра използваемост на уебсайта от потребителите. Може да прочете нашите правила относно използването им тук.

Железен пламък

(0) От (автор) Ребека Ярос
Жанр: Фентъзи
„През първата година някои от нас губят живота си. През втората останалите загубват човешкото у себе си.“ Зейдън Райърсън Всички, включително и самата Вайълет Соренгейл, очакват, че първата годи... прочети повече

„През първата година някои от нас губят живота си. През втората останалите загубват човешкото у себе си.“

Зейдън Райърсън

Всички, включително и самата Вайълет Соренгейл, очакват, че първата година във военния колеж „Басгайът“ ще им бъде и последната. Вършитбата бе едва първият невъзможно труден тест, чиято цел бе да отсее малодушните, недостойните, родените без късмет.

Сега започват истинските тренировки и изпитания и не е ясно дали Вайълет ще издържи. Обучението не само е изтощително и брутално, но е и преднамерено създадено да закали издръжливостта на ездачите пред лицето на болка отвъд предела на човешкото. А и новият вицекомендант сякаш е приел за лична мисия да докаже на Вайълет точно колко безпомощна е – освен ако не предаде мъжа, когото обича.

Въпреки че е по-слаба и по-крехка от всички останали, Вайълет все пак притежава желязна воля и добре наточено остроумие. Докато командването сякаш е забравило най-важния урок, който се научава в „Басгайът“:

Ездачите на дракони сами създават правилата.

Волята за оцеляване обаче няма да ѝ е достатъчна през тази убийствена втора година.

Защото Вайълет знае истинската тайна, скрита в сърцето на „Басгайът“ от столетия. И може би нищо, дори и драконовият огън, няма да успее да ги спаси.

Корица: Мека
Страници: 772
Година на публикуване: 2024г.
Издател: Сиела
Купи онлайн: Линк към книгата
ISBN: 978-954-284-554-6
Поредица: Емпирий
Книги от поредицата: Четвърто крило
Железен пламък

Отзиви от потребители

  • Книгата няма направени отзиви!

За да можете да направите отзив за тази книга, трябва да влезете във вашия профил!