Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за можем да осъществим правилната работа на уебсайта, както и за събиране на информация за добавяне на нови и подобрение на съществуващите функционалности, за по-добра използваемост на уебсайта от потребителите. Може да прочете нашите правила относно използването им тук.

Еманципирана магия

(0) От (автор) Тери Пратчет
Жанр: Фентъзи
Дами и господа, представяме ви – Баба Вихронрав! Най-известната и най-обичаната Пратчетова вещица излиза на сцената на Диска, за да се щура в романа „Еманципирана магия“. Пригответе... прочети повече

Дами и господа, представяме ви – Баба Вихронрав!

Най-известната и най-обичаната Пратчетова вещица излиза на сцената на Диска, за да се щура в романа „Еманципирана магия“. Пригответе се за пиперлив хумор и заразен пратчетовски хилеж. Няма по-добри вещици от вещиците на Пратчет!

Такава баба като Баба Вихронрав не сте виждали досега! Есме Вихронрав кипи от енергия, знае малко, но само най-важното, разбира живота от едната му страна - правилната, и винаги върши добрини... независимо от средствата за постигането им. Не можем да не я обичаме за странните ѝ привички.

Ще ви се замая главата от приключението, в което ще ви забъркат Баба Вихронрав и младата Ескарина, която се оказва във вещите ѝ ръце. Какво да очаквате? Само най-отбраното от света на Диска - магически университет, летящи жезли, метли, осми синове... ъм, дъщери на осми синове и още, и още.

Преди да бъде погълнат от вечността магьосник броди из земите на Диска, за да намери свой наследник. Знаете правилото: Ако си осми син на осми син на осми син, магьосничеството е твоят занаят. Няма по-подходящ от маг на квадрат, на когото да завещае жезъла си, но... то детето взе, че се оказа осма дъщеря. Много неудобна ситуация, но това е положението.

Пратчет развенчава поредния стереотип от фентъзи литературата. В „Еманципирана магия“ ще видите жените, които практикуват магия, в различна светлина. Вещиците са грижовни, равни в занаята с магьосниците и грозновати в много симпатични дози.

Магьосничеството е като строг клуб за джентълмени: Жените не практикуват магия! В Невидимия университет жени не се обучават!

Младата вещица Ескарина тръгва в търсене на съдбата си и е готова да се бори с догмите на закостенелите магьоснически умове. Ще ги пребори ли обаче? Да докажеш, че половете са равни помежду си не е лесна задача, но Еск има в отбора си Баба Вихронрав все пак.

Семпла история на най-великолепните приключения, разказани от самия вълшебник на фентъзи литературата - сър Тери Пратчет. Еманципация с магьоснически краски. Независимо дали сте на страната на вещиците от дълбоката провинция, или на магьосниците от градския терен, ще се пристрастите към магията и нейното великолепно разнообразие в „Еманципирана магия“.

Отзиви от потребители

  • Книгата няма направени отзиви!

За да можете да направите отзив за тази книга, трябва да влезете във вашия профил!